Lemmel kokkaffe bij OERLEVEN verkrijgbaar!

IMG_5218Lemmel kokkaffe, of in gewoon Nederlands kookkoffie, is bij OERLEVEN verkrijgbaar!

Het is koffie van grof gemalen 100% (ecologisch) gekweekte arabica bonen. Gedeeltelijk op smaak gebracht door de bergen in Peru en Honduras, maar belangrijker voor de smaak zijn de oude Zweedse koffie-tradities en de zoute smaak van het noorderlicht.

Op de verpakking van de ecologische koffie vind je een klein symbool met de letters V, A, K en R. De letters zijn zo geordend dat het woord KRAV ontstaat. Dat betekent dat het gecontroleerd is en er geen kunstmest of chemische pesticiden gebruikt zijn.

Op ieder pak zit een klein zakje ‘Koffiezout’. Het lijkt sterk op wat mensen zout noemen. Voeg dit toe aan je kop koffie, niet veel, een paar korrels zijn genoeg.
Geniet van dit zwarte goud en stop met praten…

Het klinkt allemaal wat wazig, maar als je het verhaal weet achter de koffie, wordt het een stuk duidelijker.

De Lemmingen storten zich al decenia van de afgrond, maar niet waarom ze bekend zijn, maar om op trektocht te gaan. De lemmingen trekken massaal naar Ethiopië waar ze op zoek gaan naar ècht goeie arabica koffiebonen. Elke lemmel neemt een boon mee, trekt dwars door Afrika naar de Atlantische Oceaan en drijft vervolgens op zijn rug met het boontje goed vastgeklemd op de buik met de warme golfstroom naar Noord-Noorwegen. Daar gaan ze de bergen over om in Zweden aan te komen alwaar het inmiddels winter is geworden. Daar gaan ze in winterslaap met nog steeds de boon op hun buik goed vastgeklemd. Door de lichaamswarmte van de lemmel wordt de boon héél langzaam geroosterd. Donker geroosterd (de zon schijnt immers niet in de wintermaanden). In het voorjaar knabbelen de lemmel de donker geroosterde boon in grove deeltjes en verpakken het in donkere verpakkingen. Deze verpakkingen vol met overheerlijke kookkoffie hebben wij weer van de lemmingen over kunnen nemen.

IMG_4289Maar er zijn ook lemmingen die helemaal naar Peru en Honduras trekken om daar de volledig ecoligische boon te vinden. Deze lemmingen vragen echter wel gevarengeld voor deze omvattende reis en wij zijn het daar volledig mee eens zodat ook wij de ecoligische koffie verkopen met gevarengeld als extra koopsom.

Een pak kokkaffe kost €12,50 en

een pak KRAV kokkaffe kost € 15,-